Årets Jessch 2021

27.09.2022 kl. 23:12
Det är en varm kväll i slutet av juli när jag tar cykeln ner till stranden. Jag åker förbi en blandning av bysbor, turister och båtfolk och ser ett gäng orädda ungdomar högst upp i hopptornet. Fortfarande kan jag bli förvånad över hur mycket liv och rörelse det är i Replot hamn sommartid. En av de som bidrar till ruljangsen är de jag ska träffa. Hamnboden. De unga företagarna vid Hamnboden ska just avsluta sin fjärde sommarsäsong och några veckor tidigare har de fått ta emot priset som Årets Jessch 2021.
Hamnboden - Nomineringen
Jag vill nominera gänget bakom Hamnboden. Det är så trevligt när man kommer ner till hamnen och ser att det finns någon aktivitet där. 
Gänget har fixat det fint i området, piffat upp utrymmena och hela stämningen nere vid hamnen har blivit mycket mysigare sedan de började sin verksamhet. Hamnen känns mer välkomnande än tidigare. Dessutom blir man serverad extremt god och originell mat samt enorma glassbollar. Vi får bara hoppas att deras verksamhet fortsätter många år framöver, för det finns inget bättre än en stor glass efter ett dopp i havet en varm sommardag. 
Replot Byaråd